ENG GEO

Search form

სიახლეები

სოფლის მეურნეობის სამინისტროს სამეცნიერო კვლევითმა ცენტრმა, აგრარული უნივერსიტეტის საცდელ ბაზებზე წარმოებულ სიმინდის და სოიას თესლს მიანიჭა ჯიშის ხარისხის სერტიფიკატები, რაც გულისხმობს იმას, რომ ჩვენს მიერ წარმოებული სათესლე მასალა ყველა სტანდარტის გათალისწინებით უმაღლესი ხარისხისაა, ჯიშობრივად წმინდაა და შეესაბამება თანამედროვე სტანდარტებს. სერტიფიკატი მიენიჭა შემდეგ სიმინდის ჯიშებს: 1. ქართული ჰიბრიდი - წეროვანი 1 2. ქართული ჯიში - ქართული კრუგი 3. ქართული ჯიში - აჯამეთის თეთრი 4. ქართული ჯიში - აბაშის ყვითელი 5. ქართული ჰიბრიდი - ყაზბეგი სერტიფიკატი მიენიჭა შემდეგ სოიას ჯიშებს: 1. ქართული სოია - კოლხიდა 4 2. ქართული სოია - ბი-2
21.05.2017
5 მაისს საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტის კულინარიის აკადემიამ USAID-ის პროგრამა REAP-თან ერთად უმასპინძლა კულინარიულ კონკურსს. ღონისძიება აშშ-სა და საქართველოს პარტნიორობის 25 წლისადმი მიძღვნილი იუბილეს ფარგლებში გაიმართა. კონკურსში მონაწილეობდა 3 ჯგუფი: - აშშ-ს ელჩის მოადგილე ნიკოლას ბერლინერი და კულინარიის აკადემიის კურსდამთავრებული ლუკა ნაჭყებია და სტუდენტი ნათია დანელია; - USAID-ის მისიის დირექტორი დაგლას ბოლი და კულინარიის აკადემიის კურსდამთავრებული ერეკლე ღონღაძე და სტუდენტი ლიზა რურუა; - საქართველოს სოფლის მეურნეობის მინისტრის მოადგილე გიორგი ჩხეიძე და კულინარიის აკადემიის კურსდამთავრებული გიორგი აბსანძე და სტუდენტი კატია ჯანაშია.
08.05.2017
კახა ბენდუქიძის საუნივერსიტეტო კამპუსში გაიმართა შოთა რუსთაველის ეროვნული სამეცნიერო ფონდის გრანტის AR/165/10-110/14 „მიკოტოქსინების ახალი ადსორბენტის-ადგილობრივი ბენტონიტების გამოყენება ფრინველის კვებაში“, ფინალური პრეზენტაცია.
08.05.2017
3 მაისს გაფორმდა მემორანდუმი ჩეხეთის განვითარების სააგენტოსა და საქართველოს აგრარულ უნივერსიტეტს შორის. 2016 წლის 11 ივლისის ჩეხეთის რესპუბლიკის №631 მთავრობის დადგენილებით, ჩეხეთის განვითარების სააგენტომ და საქართველოს აგრარულმა უნივერსიტეტმა გამოხატეს სურვილი ითანამშრომლონ ერთობლივი პროექტის განხორციელებაზე "სატყეო განათლების ხელშეწყობა და პრაქტიკული გამოცდილების გაზიარება ჩეხი ექსპერტების მიერ საქართველოს აგრარულ უნივერსიტეტში.“
05.05.2017
საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტს, ათასწლეული
03.05.2017
30 აპრილს კულინარიის და ღვინის ფესტივალით დაიხურა კახა ბენდუქიძის კვირეული. ფესტივალზე შედგა პირველი ქართული კულინარიული ნაშრომის “ბარგატ ბატონიშვილის სამზარეულოს წიგნის“ ადაპტირებული ვერსიის პრეზეტნაცია. წიგნი ხელახლა ვახო ბაბუნაშვილის ავტორობით ქარჩხაძის გამომცემლობამ გამოსცა. მასში შესული ყველა კერძი ბენდუქიძის კულინარიის აკადემიის ლექტორებისა და სტუდენტების მიერ დამზადდა და გათანამედროვებული რეცეპტები ხელახლა დაიწერა. ფესტივალზე წარმოდგენილი იყო: - კულინარიის აკადემიის ლექტორებისა და სტუდენტების მიერ 200 წლის წინანდელი რეცეპტების მიხედვით დამზადებული კერძები და რეცეპტები წიგნიდან; აგრარული უნივერსიტეტის მევენახეობა-მეღვინეობის პროგრამის სტუდენტების საავტორო ღვინოები, რომლებიც მათი დამოუკიდებელი მუშაობის შედეგია. სასწავლო პროგრამის ფარგლებში, სტუდენტები თვითონ ახდენენ ყურძნის ჯიშისა და ტექნოლოგიის შერჩევას, კრეფენ ყურძენს, ამუშავებენ მას, ახდენენ ალკოჰოლური დუღილის წარმართვასა და რეგულირებას, დაავადებების პრევენციას, ქმნიან ბოთლის ეტიკეტის დიზაინს და სხვა საჭირო პროცესებს ახორციელებენ. ღონისძიებას 600-ზე მეტი მსურველი ესწრებოდა. ფოტოალბმის სანახავად გადადით ბმულზე.
02.05.2017

გვერდები