ENG GEO

Search form

კვების პროდუქტების ტექნოლოგიის ლაბორატორია

ლაბორატორიის მისიაა სოფლის მეურნეობის ნედლეულის შენახვისა და გადამუშავების ძირითადი ბიოქიმიური და ტექნოლოგიური პროცესების   კვლევა; ამ დარგში თანამედროვე ინოვაციური მეთოდების გაცნობა/შესწავლა და ადგილობრივ პროდუქციაზე ადაპტაცია; სამეცნიერო პროექტების წარდგენა საფინანსო ორგანიზაციებში დაფინანსების მოსაპოვებლად; მეწარმეების საპროექტო-ტექნიკური მომსახურება;  ბაკალავრებისა და მაგისტრების ჩართვა სამეცნიერო კვლევებში; დოქტორანტების მომზადება; სამეცნიერო პუბლიკაციებისა და საკონფერენციო მოხსენებების მომზადება. ლაბორატორიის კვლევების ძირითად მიმართულებას წარმოადგენს:

  • საჭმლის ბიოლოგიურად აქტიური ნაერთების (პოლიფენოლები, პექტინები) კვლევა
  • კვების ახალი პროდუქტების (ფუნქციონალური საჭმელები და სასმელები) შექმნა და განვითარება
  • ხილისა და ბოსტნეულის შენახვის ტექნოლოგია

კვლევის შედეგები, თემის პრიორიტეტულობა სამომავლო გეგმები:

  • შემუშავებულია ახალი ტიპის ფუნქციონალური საკვების წარმოების საფუძვლები შშმ პირთათვის და კენკროვანი და კურკოვანი ხილის შენახვის ინოვაციური მეთოდები.
  • დადგენილია ქართული ღვინისა და ჩაის ანტილიპაზური და ანტისიმსივნური აქტივობა, რაც საფუძველს იძლევა მომავალში ამ პროდუქტებისაგან ჭარბი წონის და სიმსივნის საწინააღმდეგო ფუნციონალური დანიშნულების სასმელების წარმოებისათვის.

კოლაბორაცია უცხოურ უნივერსიტეტებთან:

  • Prof. Louise Wicker – University of Georgia (USA)
  • Dr. Sophia Zaletok, Institute of pathology, radiobiology and oncology of NAS of Ukraine
  • Prof. Roger FitzGerald, University of Limerick, Limerick, Ireland