Tsotne Samadashvili
Professor
Professor
1972 წელს დაამთავრა საქართველოს სასოფლო-სამეურნეო ინსტიტუტი. 1972–1975 წლებში იყო ამავე ინსტიტუტის გენეტიკის და სელექცია-მეთესლეობის კათედრის ასპირანტი. 1976 წელს დაიცვა საკანდიდატო და 1994 წელს სადოქტორო დისერტაციები და მიენიჭა სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა კანდიდატისა და სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა დოქტორის ხარისხები. 1976–1997 წლებში საქართველოს სასოფლო-სამეურნეო ინსტიტუტის გენეტიკისა და სელექცია-მეთესლეობის კათედრაზე ეკავა სხვადასხვა პოზიციები. 1984-1994 წლებში იყო აგრონომიული ფაკულტეტის დეკანის მოადგილე სასწავლო დარგში. 2006-2012 წლებში იკავებდა აგრონომიული ფაკულტეტის აგროტექნოლოგიის დეპარტამენტის უფროსის თანამდებობას. 2015 წლიდან არის სოფლის მეურნეობის სამეცნიერო-კვლევითი ცენტრის მარცვლოვანი კულტურების კვლევის სამსახურის უფროსი. მისი შრომები ეხება ხორბლის და ტრიტიკალეს კულტურის სისტემატიკას, გენეტიკას, სელექციას და მეთესლეობას. მისი ხელმძღვანელობით პირველად იქნა შესწავლილი ჰიბრიდული ნეკროზის გავლენა ქლოროფილის პიგმენტებზე. ასევე, საქართველოში პირველად შეიქმნა და გავრცელდა ტრიტიკალეს ორი ჯიში, რომელთა ფართობებმა 20 ათას ჰა-ს გადააჭარბა. იგი არის 350-ზე მეტი სამეცნიერო ნაშრომის, მათ შორის 10 მეთოდური მითითების, 6 ახალი ჯიშის და პატენტის, 5 მონოგრაფიის, 15 სახელმძღვანელოს და 12 პრაქტიკული რეკომენდაციის ავტორი და თანაავტორი. აქტიურად მონაწილეობდა საგანმანათლებლო სისტემის განვითარებაში. 2016 წლიდან არის განათლების სამინისტროს აკრედიტაციის სამსახურის ექსპერტი. 2016-2018 წლებში იყო საქართველოს სწავლულ ექსპერტთა საბჭოს წევრი, ხოლო 2012 წლიდან არის საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტის პროფესორი აგროტექნოლოგიის მიმართულებით.
1994 - საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტი, სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა დოქტორი
1976 - სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა კანდიდატი
1972 - საქართველოს სასოფლო-სამეურნეო ინსტიტუტი
მიწათმოქმედების საფუძვლები (B)
სასათბურე მეურნეობები და მათი მართვა (B)
კულტურულ მცენარეთა მეთესლეობა (B)
აგრონომიის ინტეგრირებული კურსი (M)
Samadashvili, Ts., Xatiashvili, N., Chkhutiashvili, G., Bendianishvili, N., Chokheli, M. (2022). Analysis of the results of the study of liquid fertilizer GSN-2004 and the prospects for distribution in Georgia. 3rd International Scientific and Practical Internet Conference, Dnipro, ISBN 978-617-95218-7-4 გვ. 109-110
სამადაშვილი, ც. (2022). ხორბლის თვითუზრუნველყოფის საკითხი და მისი გადაწყვეტის გზები. ჟ. აგრარული საქართველო # 5, გვ. 6-7
სამადაშვილი, ც. (2022). მომავალი გენმოდიფიცირებულ ორგანიზმებს ეკუთვნის. ს/მ მეცნიერებათააკადემიის მოამბე #2(48), გვ. 13-17
სამადაშვილი, ც. (2022). ხორბლის გავრცელების ისტორია საქართველოში: წარსული, აწმყო და მომავალი. ს/მ მეცნიერებათა აკადემიის ვებ-საიდი.
სამადაშვილი, ც. (2022). ჭვავის კულტურა და მისი გავრცელების შესაძლებლობები საქართველოში. ჟ. აგრარული საქართველო # 9, გვ.21-22
Samadashvili, Ts. (2022). IDENTIFICATION OF SUPERIOR WINTER WHEAT VARIETIES FOR GRAIN YIELD AND DISEASE RESISTANCE IN GEORGIA. Journal of Applied Biological Sciences E-ISSN: 2146-0108 16(3): 366-385
Samadashvili, Ts. (2022). Environmental Climate Change and Role of Liquid Fertilizers in Increasing Wheat Yields in the Arid Zone. 28-30
სამადაშვილი, ც. (2022). გარემოს კლიმატური ცვლილებები და თხევადი სასუქების როლი ხორბლისმოსავლიანობის და ხარისხის ამაღლებაში. მეორე საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია„ახალი ინიციატივები“. ქუთაისი, გვ.106
Samadashvili, T., Vizirskaya, M., Revishvili, T. (2021). Analiysis of thfe Results of the study of liquld Mineral Fertilizer KAS-32 and Prorpeets for its Distribution in Georgia. Modern Movement of Science: of the 12 th International Scientific and Practical Internet conference, Aprl 1-2, Dnipro, Ukraine (abstracts of conference, 189 – 190).
სამადაშვილი, ც., უჯმაჯურიძე, ლ. (2021). დასავლეთ საქართველო - ხორბლის წარმოების შესაძლებლობები. ჟ. აგრარული საქართველო. #4, გვ.10-11
სამადაშვილი, ც. (2021). მწვანე რევოლუცია და თანამედროვე პრიორიტეტები. ს/მ მეცნიერება თააკადემიის მოამბე #1(47), გვ. 4-7
Samadashvili, Ts., Narimanishvili, T., Beglarashvili, N., Tkebuchava, Z. (2020). Study And Evaluation Of Chemical Composition Of Wheat Varieties In Samtskhe-Javakheti Zone. XXII
სამადაშვილი, ც., ნარიმანიშვილი, თ., ტყებუჩავა, ზ., ბეგლარაშვილი, ნ. (2020). თესვის ვადების გავლენასაშემოდგომო ხორბლის მოსავლიანობაზე სამცხე-ჯავახეთის ზონაში. ს/მ მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ. 1,გვ.19-23
სამადაშვილი, ც. (2020). ქართული ხორბლის ჯიშების მარცვლის ხარისხობრივი მაჩვენებლები და მათი გამოყენების პერსპექტივები სურსათის წარმობაში. საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენცია. სტუ.თბილის, გვ. 361-364
სამადაშვილი, ც. (2020). მეცნიერი, პროფესიონალი, პატრიოტი. ჟ. „აგრარული საქართველო“ #2 გვ. 22
Samadashvili, Ts., Narimanishvili, T., Tkebuchava, Z., Beglarashvili, N. (2020). BASELINE MAPS OF AUTUMN WHEAT YIELD USING GEOGRAPHIC INFORMATION SYSTEMS FOR THE SAMTSKHE-JAVAKHETI REGION. RA JOURNAL OF APPLIED RESEARCH, ISSP:2394-6709,Page 214-219
სამადაშვილი, ც., ხატიაშვილი, ნ., ჩხუტიაშვილი, გ., ბენდიანიშვილი, ნ., ჩოხელი, მ. (2020). თხევადი სასუქის GSN-2004-ის გამოყენების პრაქტიკული რეკომენდაცია. ს/მ მეცნიერებათა აკადემია, გვ. 8
სამადაშვილი, ც., ხატიაშვილი, ნ., ჩხუტიაშვილი, გ., ბენდიანიშვილი, ნ., ჩოხელი, მ. (2020). თხევადი სასუქი GSN-2004-ის გამოცდის შედეგები და გავრცელების პერსპექტივა საქართველოში. ს/მ მეცნიერებათააკადემიის მოამბე #1(47), გვ. 48-52.
სამადაშვილი, ც. (2020). ხორბლის კულტურის მნიშვნელობა და წარმოება მსოფლიოში და საქართველოში. ჟ. აგრარული საქართველო # 3, გვ. 9-11
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ., ბედოშვილი, დ., სიხარულიძე, ზ. (2019). ქართული ხორბლის ძველი დათანამედროვე სელექციური ჯიშები. საერთაშორისო კონფერენციის მასალები. თბილისი. გვ. 302-306
სამადაშვილი, ც. (2019). ეკოლოგიურად სუფთა პროდუქტის პრობლემა და გენმოდიფიცირებულ მცენარეთაგავრცელების პერსპექტივები. საერთაშორისო კონფერენციის მასალები. გვ. 215-217
სამადაშვილი, ც. (2019). საქართველოში აგრარული დარგის განვითრების ძირითადი მიმართულებები.საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ 32, გვ. 280-283
სამადაშვილი, ც., ნასყიდაშვილი, პ. და სხვ. (2019). ქართლურ ხორბალ დიკას (T. carthlicum Nevs) როლი გვარ Triticum-ის ევოლუციაში და მსოფლიო სელექციაში. საერთაშორისო კონფერენციის მასალები. გვ.177-179
სამადაშვილი, ც. (2019). ქერის კულტურა საქართველოში და მისი გამოყენების პერსპექტივები. საერთაშორისო კონფერენციის მასალები. გვ.192-194
სამადაშვილი, ც., მჭედლიშვილი ქ. და სხვ. (2019). ტრიტიკალე დიდი შესაძლებლობის სასოფლო-სამეურნეო კულტურა. საერთაშორისო კონფერენციის მასალები. გვ.194-196
სამადაშვილი, ც., ნასყიდაშვილი, პ. და სხვ. (2019). საქართველოს რბილი ხორბლის აბორიგენული და სელექციური ჯიშების მაგარ ხორბალთან შეჯვარებით მიღებულ მეორე და შემდგომ თაობებში ფორმათა წარმოქმნის პროცესი და საინტერესო მცენარეთა გამოყოფა. საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ 32, გვ. 171-174
სამადაშვილი, ც., ნასყიდაშვილი, პ., ეპიტაშვილი, თ. (2019). აღმოსავლეთ საქართველოს პირობებში შუალედურ კულტურად ტრიტიკალეს გამოყენების პერსპექტივები. საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენციის მასალები, ალმა-ატა
სამადაშვილი, ც., ნასყიდაშვილი, პ., ეპიტაშვილი, თ. (2019). საქართველოს ხორბლის გენომური ევოლუცია და მისი ველური წინაპრები. საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენციის მასალები. ლონდონი
სამადაშვილი, ც., ნასყიდაშვილი, პ. და სხვ. (2019). ტრიტიკალეს მსოფლიოს გენეტიკური რესურსების შეჯვარებით ხორბლის ქართულ ჯიშებთან ახალი სელექციური მასალის მიღება და პერსპექტიული ფორმების გავრცელების პერსპექტივები საქართველოში. საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენციის მასალები, ტაშკენტი
სამადაშვილი, ც. (2019). აღმოსავლეთ საქართველოს გვალვიანი რეგიონისათვის მარცვლეული კულტურების მაღალი მოსავლის მიღების ღონისძიებები. საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენციის მასალები, გვ. 217-219
სამადაშვილი, ც., ეპიტაშვილი, თ. (2019). ტრიტიკალეს კულტურა და მისი გამოყენება მაღალი და მდგრადი მოსავლის მისაღებად. საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენციის მასალები. გვ. 219-222
სამადაშვილი, ც., ნასყიდაშვილი, პ. (2019). კულტურულ მცენარეთა მეთესლეობა თესლმცოდნეობის საფუძვლებით (სახელმძღვანელო). გამომცემლობა ცოდნა, გვ. 147
სამადაშვილი, ც. (2019). ღირსება და მისი როლი საზოგადოების განვითარებაში. საერთაშორისო ჟურნალი „ინტელექტი“.#1. გვ.49-52
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ. (2019). ქართული ხორბლის ენდემური სახეობები, სახესხვაობები და მათი მნიშვნელობა. საერთაშორისო კონფერენციის მასალები, თბილისი. გვ. 92-98
სამადაშვილი, ც., ბეციაშვილი, მ. (2019). ქართული რბილი ხორბლის გენოფონდი და მისი გენეტიკური და სელექციური ღირებულება. საერთაშორისო კონფერენციის მასალები. თბილისი. გვ. 255-259
Samadashvili, Ts., Betsiashvili, M., Silagava, N., Simonishvili, N., Lohwasser, U. (2019). Characterization of Georgian Soft Wheat Germplasm Diversity. 5th Conference on Cereal Biotechnology and Breeding, Hungary, Budapest, st.54
სამადაშვილი, ც., ბეციაშვილი, მ., სილაგავა, ნ., სიმონიშვილი, ნ. (2019). საქართველოს მინდვრის კულტურების ბიომრავალფეროვნების კატალოგი. საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტის გამომცემლობა.თბილისი. გვ. 200
სამადაშვილი, ც. (2019). საქართველოს გამოჩენილი მეცნიერი აგრონომები და მათი მეცნიერული მემკვიდრეობა. საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტი. გამომცემლობა „საზოგადოება ცოდნა“
სამადაშვილი, ც., უჯმაჯურიძე, ლ., ჩხუტიაშვილი, გ., თხელიძე, ა., ჩოხელი, მ., ბენდიანიშვილი, ნ. (2019).ბიოხორბლის მაღალი და ხარისხიანი მოოსავლის მისაღებად ორგანული სასუქის „ეკოროსტის“ გამოყენების რეკომენდაცია. ს/მ მეცნიერებათა აკადემია, გამომცემლობა „აგრო“, თბილისი, გვ. 6
Samadashvili, Ts., Ujmajuridze, L., Chkhutiashvili, G., Fiser, K. (2018). Grain yield of Austrian wheat varieties and the prospect of their distribution in Georgia. Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs, st. 75-79
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ., ჩოხელი, მ. (2018). ელიტური თესლის დაჩქარებული წესით მიღების მეთოდიკა. სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ. 1(39) გვ. 61-68
სამადაშვილი, ც., ბენდიანიშვილი, ნ. (2018). ხორბლის ელიტური თესლის მიღების დაჩქარებული მეთოდი და მოსავლიანობის გაზრდის პერსპექტივები. ჟ. აგრარული საქართველო. # 4, გვ. 10 - 12
Samadashvili, Ts., Chkhutiashvili, G., Chokheli, M. (2018). Tehnique of the accelera ted receiving of basic(elite) seeds of new and deficit varieties. Materials of International Conference’agrosim. Jahorina, st.157-163
სამადაშვილი, ც., ტყებუჩავა, ზ., ცაგურიშვილი, გ., გათენაძე, ა. (2018). ნიადაგის შედგენილობა და თვისებები. ჟ. აგრარული საქართველო. #9-10, გვ. 8-11
Samadasvili, Ts., Betsiashvili, M., Bitsadze, N. etc. (2018). Characterization of Unique Georgian plant Genetic Resources. International society for seed science, Colorado, USA, st-49
Samadasvili, Ts., Betsiashvili, M. etc. (2018). Study of Naturally Aged Seeds Germination Ability and Antioxsidant Enzyme Activity as a Priming. International society for seed science, Colorado, USA, st-50
Samadashvili, Ts., Chkhutiashvili, G. (2018). Genetic Value of Endemic Types of the Georgian Wheat and Variety – Populations of Soft Wheat. X International Scientific and Practical Conference st.34-36
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ. (2018). ტრიტიკალეს მოვლა-მოყვანის თანამედროვე ტექნოლოგია. სსიპ სოფლის მეურნეობის სამეცნიერო-კვლევითი ცენტრი, გვ. 8
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ. (2018). შვრიის მოვლა-მოყვანის თანამედროვე ტექნოლოგია. სსიპ სოფლის მეურნეობის სამეცნიერო-კვლევითი ცენტრი, გვ. 8
სამადაშვილი, ც., ლიპარტელიანი, ო. და სხვ. (2018). ჰიბრიდული სიმინდის (F1 თაობა) მოვლა-მოყვანის თანამედროვე ტექნოლოგია (ფერმერებისათვის). სსიპ სოფლის მეურნეობის სამეცნიერო-კვლევითი ცენტრი, გვ. 12
სამადაშვილი, ც. (2018). ხორბლის ელიტური თესლის მიღების დაჩქარებული მეთოდიკა. რეკომენდაცია ფერმერებისათვის. გვ. 12
სამადაშვილი, ც. (2018). სასოფლო-სამეურნეო ლექსიკონი. აგრარული უნივერსიტეტის გამოცემა, 1 და 2 ტომი. 320 გვ.
სამადაშვილი, ც., უჯმაჯურიძე, ლ., ჩხუტიაშვილი, გ. თხელიძე, ა., ჩოხელი, მ., ბენდიანიშვილი, ნ. (2018). ახალი ორგანული სასუქი ეკოროსტი და მისი გამოყენების პერსპექტივები. საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ. 1(41) გვ. 60-64
სამადაშვილი, ც. (2018). საქართველოს სასოფლო სამეურნეო ინსტიტუტი 90 წლისაა. ს.მ მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ. 1(41) გვ. 10-14
Samadashvili, Ts., Chkhutiashvili, G., Betsiashvili, M. (2018). Georgian wheat Germplasm and its genetic and breeding value. LAP LAMBERT- academic publishing. st.1-51
სამადაშვილი, ც. (2018). სოფლის მეურნეობა და ეკოლოგიური პრობლები. ჟ. აგრარული საქართველო. #3, გვ.4-6
სამადაშვილი, ც. (2018). ფუნდამენტალური სახელმძღვანელო - მიკოლოგიური ჰერბარიუმის კატალოგი 1857-2018. ჟ. აგრარული საქართველო, N-1, თბილისი, გვ. 31-32
Samadashvili, Ts., Betsiashvili, M., Silagava, N., Simonishvili, N., Lohwasser, U. (2018). Agro-morphological and biochemical characterization of Georgian common wheat (T. aestivum) -Dolis puri subspecies. Annals of Agrarian Science 2-448-458
სამადაშვილი, ც. (2018). მიწათმოქმედების საფუძვლები. გამომცემლობა „საზოგადოება ცოდნა“, თბილისი, გვ. 198
Samadashvili, Ts. (2018). The Results of Triticale Selection in Georgia. XII International Conference of European Academy of Sciences, Bonn, Germany.st. 3-8
სამადაშვილი, ც., ლიპარტელიანი, ო., ქირიკაშვილი, ლ., ბეგოიძე, ფ. (2018). ჰიბრიდული სიმინდისმაღალი მოსავლის მიღების რეკომენდაცია. ს/მ მეცნიერებათა აკადემია, გამომცემლობა „აგრო“, თბილისი
სამადაშვილი, ც., ნარიმანაშვილი, თ., ტყებუჩავა, ზ., ბეგლარაშვილი, ნ. (2018). ხორბლის კულტურისთესვის ვადების რეკომენდაცია სამცხე-ჯავახეთის რეგიონისათვის. ს/მ მეცნიერებათა აკადემია, გამომცემლობა „აგრო“, თბილისი
სამადაშვილი, ც., უჯმაჯურიძე, ლ., ჩხუტიაშვილი, გ., ბენდიანიშვილი, ნ. (2018). კლიმატური ცვლილებებისპირობებში ერთწლოვანი სასოფლო-სამეურნეო კულტურების წარმოების ცნობარი. გამომცემლობა საზოგადოება ცოდნა, თბილისი, გვ. 198
Samadashvili, Ts., Chkhutiashvili, G., Chokheli, M., Sikharulidze, Z., Natsarishvili, K. (2018). Increasing of wheat grain yield by use of a liquid fertilizer. Advance in Biological Research. გვ.34-37
სამადაშვილი, ც., რევიშვილი, თ., ვიზინსკაია, მ., ჩხუტიაშვილი, გ., ბენდიანიშვილი, ნ., ჩოხელი, მ. (2018). თხევადი მინერალური სასუქი KAS-32-ის გამოყენების პრაქტიკული რეკომენდაცია. ს/მ მეცნიერებათააკადემია, გვ. 8
სამადაშვილი, ც., რევიშვილი, თ., ვიზინსკაია, მ., ჩხუტიაშვილი, გ., ბენდიანიშვილი, ნ., ჩოხელი, მ. (2018). ახალი მინერალური სასუქი KAS-32 და მისი გამოყენების პერსპექტივები. ს/მ მეცნიერება თა აკადემიისმოამბე, ტ. 1,გვ. 67-72
სამადაშვილი, ც., ნარიმანიშვილი, თ., ტყებუჩავა, ზ., ბეგლარაშვილი, ნ. (2018). თესვის ვადების გავლენასაშემოდგომო ხორბლის აღმოცენებასა და გამოზამთრებაზე. ს/მ მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ. 1,გვ.19-23
Samadashvili, Ts., Vizinskaia, M., Revishvili, T., Chkhutiashvili, G., Bendianishvili, N., Chokheli, M. (2018). Analysis of the results of the study of liquid mineral fertilizer KAS-32 and the prospects for its distribution in Georgia. abstracts of the 12th International Scientific and Practical Internet Conference, Dnipro, Ukraine, 189-190
Samadashvili, Ts. (2018). IMPACT OF SELF-POLLINATION AND CROSS-POLLINATION ON TRITICALE PLANT PRODUCTIVITY
Samadashvili, Ts. (2018). Effect of the type of pollination on the fertility of the spikes of Triticale. XIII International Conference of European Akademy of Sciences, Bonn, Germany. st.3-8
Samadashvili, Ts,. Chkhutiashvili, G. (2018). Quality indicatores of wheat grains and its role in food production. XIV International Conference of European Academy of Sciences, Bonn, Germany. 5-9
Samadashvili, Ts., Narimanishvili, T. (2018). Influence of Sowing Dates on the Development and Biological Characteristics of Autumn Wheat and Yield. III International Scientific and Practical Internet Conference, Dnipro, Ukraine, 150-152
სამადაშვილი, ც. (2018). ხორბლის კულტურა საქართველოში მოვლა-მოყვანის პრაქტიკული რეკომენდაციები გავრცელების ზონების მიხედვით. გაეროს განვითარების პროგრამა, გამ. „საზოგადოებაცოდნა“, გვ. 47
Samadashvili, Ts., Narimanishvili, T. (2018). Effect of Sowing Dates on the Chemical Composition of Wheat Varieties. XIV International Conference of European Academy of Sciences, Bonn, Germany. 16
სამადაშვილი, ც. (2018). აგრონომიის მოკლე კურსი (დამწყები ფერმერებისათვის). გამ. „საზოგადოებაცოდნა“. გვ. 96
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ., ბენდიანიშვილი, ნ. (2017). საგაზაფხულო სამუშაოები საშემოდგომო ხორბლის ნათესში. საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ. 2, გვ. 44-49
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ. (2017). საქართველო ხორბლის სამშობლოა. საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ. 2, გვ. 38-43
სამადაშვილი, ც., ტყებუჩავა, ზ., ცაგურიშვილი, გ. (2017). სასოფლო- სამეურნეო კულტურათა აგროტექნოლოგია. ევროპის სამეზობლო პროგრამა (ENPARD). 112 გვ.
სამადაშვილი, ც., უჯმაჯურიძე, ლ., ჩხუტიაშვილი, გ. (2017). შვრიის ახალი ჯიში „არგო“ და მისი გამოყენების პერსპექტივები საქართველოში. საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია გვ. 30-32
Samadashvili, Ts., Ujmajuridze, L., Chkhutiashvili, G. (2017). Crop Yield of the Austrian Wheat Varieties and the Prospect of their Distribution in Georgia. Materials of International Conference. 36-39
Samadashvili, Ts., Chkhutiashvili, G. (2017). Austrian Wheat Varieties as Initial Breeding Material. Materials of International Conference, mironovsk. st. 10-11
სამადაშვილი, ც. და სხვ. (2017). ორგანული სოფლის მეურნეობა. საქ.აგრარული უნივერსიტეტი, ბ. მ. ასოციაცია “ელკანა“, 750 გვ.
სამადაშვილი, ც., უჯმაჯურიძე, ლ., ჩხუტიაშვილი, გ. (2017). აგრარული ტერმინოლოგიის განმარტებითი ლექსიკონი. სსიპ სოფლის მეურნეობის სამეცნიერო-კვლევითი ცენტრი. 258 გვ.
სამადაშვილი, ც., ლიპარტელიანი, ო., ჩხუტიაშვილი, გ. (2017). შვრიის მოვლა-მოყვანის აგროტექნოლოგია - საზოგადოებრივ - პოლიტიკური გამოცემა საქართველო და მსოფლიო. #30 და 31, გვ. 23
Samadashvili, Ts., Ujmajuridze, L., Chkhutiashvili, G., Bedoshvili, D. (2016). Use of new variety wheat Tbilisuri 15 for receiving of high yield in dry areas of East Georgia International Cooperation for Improving Agricultural Sciences, Food Security and Environmental Protection. Azerbaijan, Ganja. Pages 11-12 4
სამადაშვილი, ც., ბედოშვილი, დ., შუბლაძე, ლ., კაჭარავა, ნ. (2016). მინერალური სასუქების გავლენა რბილი ხორბლის ქიმიურ შემადგენლობაზე და მისი მართვა. საქ. სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ. 35. გვ. 105-111
სამადაშვილი, ც., ბედოშვილი, დ. და სხვ. (2016). ხორბლის მაღალი და ხარისხიანი მოსავლის მისაღებადგანოყიერების ახალი სისტემის მეთოდიკა. საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტის კონფერენცია. გვ.288-290
Samadashvili, Ts., Bedoshvili D. etc. (2016). Use of new variety wheat Tbilisuri 15 for receiving of high yield in dry areas of East Georgia. Innovative Development of Agricultural Science and Education: World Experience and Current Priorities. Azerbaijan, Gandja. pages 11-12
სამადაშვილი, ც., ბედოშვილი, დ., ჩხუტიაშვილი, გ. (2016). ხორბალში გამოყენებული განოყიერების ახალისისტემის ეკონომიკური შეფასება. საქ. სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ. 36. გვ. 164-169
სამადაშვილი, ც., ბედოშვილი, დ., ჩხუტიაშვილი, გ., მელიქიშვილი, მ. (2016). მინერალური სასუქებისგავლენა რბილი ხორბლის ბიოლოგიურ და სამეურნეო ნიშან-თვისებეის განვითარებაზე. საქ. სოფლისმეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ. 35. გვ. 283-288
სამადაშვილი, ც., ბედოშვილი, დ. და სხვ. (2016). ხორბლის მაღალი მოსავლის მისაღებად მინერალურისასუქების ფორმების და დოზების შერჩევა. საქართველოს სოფლის-მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიისმოამბე. t 34, გვ 275-282
სამადაშვილი, ც., ლიპარტელიანი, ო., ჩხუტიაშვილი, გ. (2016). ხორბლის სელექციის შედეგები და მოვლა მოყვანის ტექნოლოგია. ჟ. „აგრარული საქართველო“. #10, გვ. 4-9
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ., ბენდიანიშვილი, ნ. (2016). მეტი ყურადღება შვრიის კულტურას. ჟ. „აგრარული საქართველო“. #12, გვ.6-7
სამადაშვილი, ც., ნასყიდაშვილი, პ. და სხვ. (2016). მარცვლოვანი და სამარცვლე პარკოსანი, ბოსტნეული, კარტოფილის და საკვები ბალახების მეთესლეობა საქართველოში (სახელმძღვანელო). გამ. „საზოგადოება ცოდნა“. გვ. 118
სამადაშვილი, ც., უჯმაჯურიძე, ლ., ჩხუტიაშვილი, გ. (2016). ხორბლის წარმოების სტრატეგია და მისი როლი საქართველოს სახელმწიფოებრივ დამოუკიდებლობაში. საქ. ს/მ მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ. 1, გვ. 10-14
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ. (2016). ხორბლის კომერციალიზაციის საკითხისათვის. ჟ. „აგრარული საქართველო“, #2, გვ.7-9
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ., ბენდიანიშვილი, ნ. (2016). რბილი ხორბლის ქართული ჯიშები -მოსავლიანობა და გავრცელების შესაძლებლობები. ჟ. „აგრარული საქართველო“, #3, გვ.16-18
სამადაშვილი, ც., უჯმაჯურიძე, ლ., ჩხუტიაშვილი, გ. (2016). ადგილმდებარეობის გავლენა ავსტრიული ხორბლის ჯიშების მოსავლიანობაზე. საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ. 1, გვ. 19-26
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ. (2016). ხორბლის მაღალი და ხარისხიანი მოსავლის მიღების ახალი ტექნოლოგია. ჟურნალი “აგრო ბაზისი“, #6, გვ. 20-22
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ., ბენდიანიშვილი, ნ. (2016). რბილი ხორბლის ტრადიციული ქართული ჯიშები – მოსავლიანობა და გავრცელების შესაძლებლობები
სამადაშვილი, ც. (2016). დიდი მეცნიერის კიდევ ერთი აღიარება. ჟ. „აგრარული საქართველო“. #7. გვ. 12-15
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ., ბენდიანიშვილი, ნ. (2016). ქართული უძველესი ტრადიცია და ალტერნატიული მიწათმოქმედების უახლესი მიღწევა. ჟ. „აგრარული საქართველო“. #4, გვ.15-17
Samadashvili, Ts., Bedoshvili, D.O., Chkhutiashvili, G.N., Tkhelidze, A.T., Katcharava, N. (2015). A new soil fertility management system for wheat production in drylands of East Georgia. Innovative Development of Agricultural Science and Education: World Experience and Current Priorities. Azerbaijan, Gandja. Pages 24-27
Samadashvili, Ts., Chkhutiashvili, G., Bedoshvili, D., Sikharulize, Z. (2015). Stages, Achievements and Prospects of Breeding of Georgian Wheat in Georgia. XI International Conference of European Akademy of Sciences, Bonn, Germany.st.3-8
სამადაშვილი, ც., ბედოშვილი, დ., კაჭარავა, ნ. (2015). ქერის ახალი კოლექციის შესწავლა ბიოლოგიური და სამეურნეო მაჩვენებლებით. საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ 34, გვ. 245-249
სამადაშვილი, ც. (2015). მარცვლეულის ახალი კულტურა ტრიტიკალე და მისი გავრცელების პერსპექტივები საქართველოში. საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენციის მასალები. გვ. 290-293
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ., ჯულუხიძე, ზ. (2015). ხორბლის მოვლა-მოყვანის აგროტექნოლოგია მეთოდიკა. სამეცნიერო-კვლევითი ცენტრი. გვ. 16
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ. (2015). თავთავიან კულტურათა ბიოლოგიური თავისებურება და კომერციული მნიშვნელობა. ჟ. „აგრარული საქართველო“. #2, გვ. 34-37
სამადაშვილი, ც., ჩხუტიაშვილი, გ. (2015). ხორბლის გამოყენების ტრადიციები საქართველოში. ჟ. „აგრარული საქართველო“. #3
სამადაშვილი, ც., უჯმაჯურიძე, ლ., ჩხუტიაშვილი, გ. (2015). ხორბლის თანამედროვე ავსტრიული ჯიშების საქართველოში გავრცელების პერსპექტივები. საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენციის მასალები. გვ. 287-289
სამადაშვილი, ც., ბედოშვილი, დ. და სხვ. (2015). ხორბლის ახალი ჯიში “Agruni-1”-ის გამოყენება სოფლის მეურნეობის მდგრადი განვითარებისათვის. საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენციის მასალები. გვ.263-265
სამადაშვილი ც., ბედოშვილი, დ., კაჭარავა, ნ. (2014). ქერის ახალი კოლექციის ბიოლოგიური დასამეურნეო მაჩვენებლებით. საქ. სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, ტ. 34. გვ. 245-248