სამუშაო შეხვედრა მზარეულისა და კონდიტერის სასერტიფიკატო პროგრამების განახლების მიზნით
12 ივლისი 2023
8-9 ივლისს ჩატარდა სამუშაო შეხვედრა საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტის, საქართველოს კულინარიის აკადემიის, თბილისის თავისუფალი უნივერსიტეტისა და კერძო სექტორის წარმომადგენლების მონაწილეობით მზარეულისა და კონდიტერის სასერტიფიკატო პროგრამების განახლების მიზნით.
შეხვედრა ჩატარდა “შრომის ბაზრის საჭიროებებზე მორგებული პროფესიული პროგრამების დანერგვის პროექტის“ (USAID) ფარგლებში, თელავში Holiday Inn-ში.
სამუშაო შეხვედრების ფარგლებში გადაიხედა საქართველოს კულინარიის აკადემიის მზარეულის და კონდიტერის სასერტიფიკატო პროგრამები და კერძო სექტორის საჭიროებებთან მათი მეტად ადაპტირება მოხდა, კერძოდ:
• შემუშავდა სურსათის ქიმიის ახალი საგანი
• შემუშავდა სურსათის მიკრობიოლოგიის ახალი საგანი
• შემუშავდა HACCP-ის სისტემის ახალი საგანი
• განახლდა ჰიგიენის ნორმების არსებული საგანი
ოთხივე საგანი ინტეგრირდა მზარეულისა და კონდიტერის სასერტიფიკატო პროგრამებში.
შრომის ბაზრის საჭიროებების იდენტიფიცირებისათვის ჩატარდა ფოკუს-ჯგუფები კერძო სექტორის წარმომადგენლების აქტიური მონაწილეობით, რომელმაც მოიცვა 20-ზე მეტი კვების ობიექტი, მათ შორის, ისეთი კომპანიები, როგორიცაა: McDonald’s Georgia, Adjara Group, Radisson RED Tbilisi, რესტორანი ვერიკო, ნინიას ბაღი, ვაკის ბისტრო და ა.შ.
პროექტის განხორციელება შესაძლებელი გახდა ამერიკის შეერთებული შტატების საერთაშორისო განვითარების სააგენტოს (USAID) დახმარებით, კერძოდ USAID-ის პროგრამასთან „დამსაქმებლები პროფესიული განათლებისთვის“ თანამშრომლობის ფარგლებში.

მსგავსი სიახლეები

28 აგვისტო 2025
ლაშა ხუციშვილი სწავლას აგრძელებს შვეიცარიაში, სადოქტორო პროგრამაზე

21 აგვისტო 2025
მარიამ ნავროზაშვილი სწავლას აგრძელებს University of Strasbourg-ის და University of Freiburg-ის ერთობლივ სამაგისტრო პროგრამაზე

20 აგვისტო 2025
გამოვლინდნენ კომპანია აგროსფეროს სტიპენდიანტები

11 ივლისი 2025
8000 მოსავალმა მეექვსედ უმასპინძლა აგრარული უნივერსიტეტის სტუდენტების ღვინის დეგუსტაციას

04 ივლისი 2025