ცეხვილი ფქვილით მომზადებული ხინკალი
04 ივნისი 2025
ცეხვილი ფქვილით მომზადებული ხინკალი.
ქართული სამზარეულოს კურსის ერთ-ერთი თემაა ხინკალი. სტუდენტები ამზადებენ ხინკალს სხვადასხვა სახის ფქვილითა და შიგთავსით.
მზარეულის პროგრამაში არსებული ქართული სამზარეულოს კურსი მოიცავს ქართული კერძების მომზადების ტექნოლოგიებსა და ათეულობით რეცეპტს. კურსის ფარგლებში, ხინკლის გარდა, შეისწავლება საქართველოს სხვადასხვა კუთხისთვის დამახასიათებელი კერძების მომზადება: ფხალეული, წვნიანები, შეჭამანდები, გულსართიანი კერძები, სოუსები, ატრიები, მაყალზე მომზადებული კერძები და სხვა.
კულინარიის აკადემიაში დანერგილია ქმედებაზე დაფუძნებული სწავლების მეთოდი (learning-by-doing), რაც გულისხმობს სტუდენტებისთვის კერძებისა და დესერტების ინდივიდუალური მომზადების გზით სწავლებას. შედეგად, კერძების დაახლოებით 85%-ს სტუდენტები ამზადებენ ინდივიდუალურად ლექტორის მეთვალყურეობის ქვეშ, დარჩენილ ნაწილს კი გუნდურად, ხოლო მცირე ნაწილი მოიცავს მასტერკლასებს.




მსგავსი სიახლეები

04 ივლისი 2025
კულინარიის აკადემიის სერტიფიკატების გადაცემის ცერემონია

24 ივნისი 2025
კულინარიული მეთოდების შესახებ პირველი ქართულენოვანი გამოცემა უკვე გაყიდვაშია

16 ივნისი 2025
კულინარიის აკადემიაში ახალი ნაკადის სტუდენტებმა დაიწყეს სწავლა

31 მაისი 2025
აკადემიის სტუდენტებმა უმასპინძლეს სტუმრებს გოეთეს ინსტიტუტის ბიბლიოთეკის გახსნის ღონისძიებაზე

01 მაისი 2025